Haveforeningen Risskov består af 194 haver, som foreningen betaler leje af til Aarhus kommune.

Medlemmerne ejer selv bygninger og træer samt planter på grunden.

HF Risskov er medlem af Danmarks Kolonihaveforbund, som varetager haveforeningernes interesser. Som medlem af forbundet og som lejer i Aarhus kommune er foreningen forpligtet til at overholde vores lejekontrakt samt en række vedtægter og ordensregler. Disse skal sikre, at de fysiske rammer er rare at være i, og at vi tager hensyn til hinanden. Derfor er de vigtige at kende. Lejekontrakten, vedtægterne og ordensreglerne kan læses i menupunketerne i denne fane.

Der er mange forskellige grunde til at ønske sig en kolonihave og mange forskellige måder at nyde kolonihavelivet på. En kolonihave er en chance for at dyrke jorden, nyde havelivet, være i tættere kontakt med naturen, bo lidt enklere i sommerperioden og hygge sig med familie, venner og naboer.

Generalforsamlingen og bestyrelsen

Den øverste myndighed i haveforeningen er generalforsamlingen. Generalforsamlingen afholdes hvert år i marts måned. Her bliver årets gang evalueret, her kan medlemmerne komme til orde og her tages de vigtige beslutninger. Vi opfordrer derfor til, at du møder op og giver dit besyv med. Du er velkommen. Det daglige arbejde i haveforeningen varetages af bestyrelsen, som arbejder frivilligt og er valgt på generalforsamlingen. En række udvalg under bestyrelsen klarer nogle særlige opgaver:

  • Byggeudvalget vurderer havernes værdi ved køb og salg
  • Vand- og Eludvalgene aflæser forbrug af vand og el en gang om året
  • Flaggruppen hejser flaget på fællespladsen i weekender og på helligdage
  • Fællesarbejdesgruppen arrangerer fællesarbejde 5 gange om året

Fællesskabet

Vi håber, du vil blive glad for din have og nyde fællesskabet i haveforeningen.

Som medlem af haveforeningen er du selv med til at sørge for, at fællesskabet fungerer rigtig godt. Vi håber, du har lyst til at bidrage aktivt med det, du kan, og vi opfordrer til, at du deltager i de fælles aktiviteter og de fælles arbejdsopgaver der er i vores haveforening:

  • Vi starter sæsonen med standerhejsning, fællessang og en hot-dog fra pølsevognen.
  • Vi indkalder til et par timers fællesarbejde i hyggeligt selskab fem gange i løbet af sæsonen
  • Vi holder sommerfest med middag og musik en lørdag i august eller september
  • Vi varmer op til sommerfesten med banko fredag dag aften.
  • Vi inviterer til kreative udfoldelser i strikkeklubben i klubhuset med jævne mellemrum.

Hvis du har en god idé til en aktivitet eller et andet tiltag, der kan komme fællesskabet til gode, så kan du få opbakning og økonomisk støtte fra bestyrelsens fællesskabspulje.

En vigtig del af livet i haveforeningen er det gode forhold til naboerne. Vi håber, at du lærer dine naboer godt at kende, og at I både kan rumme hinandens forskelligheder og respektere hinandens grænser.

Kommunikationen

Du kan komme i kontakt med bestyrelsen mandage kl 17-18 i sæsonen ( 1. april – 1. oktober) i klubhuset eller via mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Bestyrelsen udsender desuden mails med vigtige informationer til alle medlemmmer med jævne mellemrum